TAMBEST OY

Taivutetut turvalasit

tambest-espoon_asema_kävelysilta

 

Tambest Oy:n lasintaivutusosaaminen on maailman huippuluokkaa. Yrityksemme kehitystyön tuloksena on syntynyt useita alan merkittäviä innovaatioita, mm. vaativien pallo-, kartio- ja paraboloidimuotoisten lasien taivutusmenetelmät.

 

 

takaamme tuotteiden ensiluokkaisen mittatarkkuuden sekä optisen laadun

Innovatiivinen, moderni ja monipuolinen tuotantokoneisto yhdistettynä henkilökunnan kokemukseen lasintaivutuksesta, takaavat tuotteidemme ensiluokkaisen mittatarkkuuden sekä optisen laadun.

tambest-oikeustalo-turvalasi
Taivutetut
karkaistut tai lämpökäsitellyt
tambest-shmielna-25-street
Laminoidut taivutetut
tambest-oikeustalo-turvalasi
laminoidut karkaistut tai laminoidut ja lämpökäsitellyt
taivutetut eristyslasit
tambest-shmielna-25-street
taivutetun lasin tekniset tiedot

taivutetut

Tambest Oy tunnetaan kansainvälisesti erittäin korkealaatuisten, sekä haastavien taivutettujen lasiratkaisujen toimittajana. Taivutettujen lasien optiset vääristymät ovat huippuosaamisemme ansiosta erittäin vähäisiä. Optinen laatu tarkastetaan visuaalisesti, tavoitteena on vääristymätön heijastuskuva.

Taivutetuille laseille ei ole harmonisoitua testaustapaa, tuotteet valmistetaan kuitenkin standardin SFS-ISO 11485 mukaisesti.

 

karkaistut tai lämpökäsitellyt

Karkaistun taivutetun turvalasin tuotevalikoimamme on markkinoiden monipuolisin. Karkaistun lasin lujuus on yli kolminkertainen käsittelemättömään lasiin verrattuna. Tarve suurempiin kaareviin lasipintoihin, piilokiinnityksiin sekä rakenteisiin ilman puitteita ja kehyksiä on usein suunnittelun lähtökohtana.

Paremman kestävyyden, turvallisuuden ja suurten lasikokojen ansiosta, karkaistu taivutettu turvalasi on järkevä vaihtoehto näissä haasteellisissa rakenteissa.

Karkaistun lasin turvaominaisuudet korostuvat myös lasin rikkouduttua, jolloin se hajoaa pieniin murusiin aiheuttamatta isompia haavoja joutuessaan ihokosketukseen.

Probender taivutuskarkaisuuuni mahdollistaa myös taivutetun ja lämpökäsitellyn lasin valmistamisen optisesti huippulaatuisena. Karkaistuun lasiin verrattuna lämpölujitettu lasi ei ole yhtä lujaa, ja se hajoaa rikkoutuessaan suuremmiksi, terävämmiksi sirpaleiksi, valmistamme lämpölujitetut lasit aina laminoituna.

laminoidut taivutetut

Taivutettu laminoitu turvalasi suojaa henkilövahingoilta; alimmassa suojausluokassa putoamiselta ja järeimmässä luokassa luodeilta ja räjähdyksien aiheuttamilta paineaalloilta. Lasin kestävyysluokitukseen vaikuttavat suojausluokan lisäksi lasin koko, taivutuskulma sekä -muoto. Kasvatettaessa lasikerrosten ja kalvojen lukumäärää, voimme rakentaa monikerroslaseja erilaisiin vaativiin suojaustarpeisiin.

laminoidut karkaistut tai laminoidut ja lämpökäsitellyt

Taivutettu laminoitu lasi on saatavilla myös laminoitu karkaistuna, jolloin saavutetaan samanaikaisesti karkaistun turvalasin mekaaninen kestävyys ja lämpötilaerojen sietokyky sekä laminoidun turvalasin sirpaleita sitovat ominaisuudet. Tämän lisäksi valmistamme laminoituna lämpökäsiteltynä, jolloin kappale rikkoontuessaan hajoaa suuremmiksi kappaleiksi.

Karkaistun taivutetun turvalasin tuotevalikoimamme on markkinoiden monipuolisin. Karkaistun lasin lujuus on yli kolminkertainen käsittelemättömään lasiin verrattuna. Tarve suurempiin kaareviin lasipintoihin, piilokiinnityksiin sekä rakenteisiin ilman puitteita ja kehyksiä on usein suunnittelun lähtökohtana. Paremman kestävyyden, turvallisuuden ja suurten lasikokojen ansiosta, karkaistu taivutettu turvalasi on järkevä vaihtoehto näissä haasteellisissa rakenteissa.

Karkaistun lasin turvaominaisuudet korostuvat myös lasin rikkouduttua, jolloin se hajoaa pieniin murusiin aiheuttamatta isompia haavoja joutuessaan ihokosketukseen.

taivutetut eristyslasit

Eristyslasi on elementti, jossa kaksi tai useampia lasia on liitetty ilmatiiviisti toisiinsa. Lasien väli täytetään tavoitellun U-arvon mukaan joko ilmalla tai argonkaasulla. Taivutetuissa eristyslaseissa useat eri rakenteet ovat mahdollisia. Eri rakenteilla saavutetaan useita suojaominaisuuksia, kuten auringonsuoja, lämmön- ja ääneneristys sekä murtosuoja.

Taivutetut eristyslasit voidaan rakentaa eri lasityypeistä ja näin saavuttaa useita suojausominaisuuksia, kuten auringonsuojaus, lämmöneristys, äänieristys, turvallisuus, lintujen törmäämisen estävä, luodin- ja murronsuojaus. Lasit voidaan varustaa myös PDLC-kalvoilla. Eristyslasin valmistettavat maksimimitat riippuvat toivotusta taivutusmuodostaja käytettävistä lasityypeistä. Mitat ja vahvuudet määritellään tapauskohtaisesti.

Käytössämme on kaikkien merkittävien lasitoimittajien tuotteet, joten voimme kattavasti palvella asiakaskuntaamme eri pinnoitelasien osalta.

 

i

taivutettujen lasien tekniset tiedot ja tuotevalikoima

Yrityksen kehitystyön tuloksena on syntynyt useita alan merkittäviä innovaatioita, mm. vaativien pallo-, kartio- ja paraboloidimuotoisten lasien taivutusmenetelmät.

Alla olevassa esitteessä on esiteltynä Tambest Oy:n laaja taivutettujen lasien tuotevalikoima sekä niiden tekniset mahdollisuudet ja rajoitteet. Useat toisistaan riippuvat tekijät vaikuttavat siihen, onko haluttu lasi saatavissa taivutettuna. Näitä tekijöitä ovat mm. lasilaatu, lasikoko, avautumiskulma, säde ja lasin vahvuus. Sen vuoksi tässä esitteessä annettavat mitat on ymmärrettävä teoreettisina maksimimittoina, jotka tarkennetaan aina tapauskohtaisesti.